SADA ČITATE
Obišli smo novih 1500 kvadrata šibenskog Veleučilišta: Uz novu knjižnicu, čitaonicu i informatički kabinet studenti će imati i chill out zonu
          OBJAVA: 04.02.2020, 12:18h   •   IZMJENA: 04.02.2020, 13:58h   komentara   •     ISPIŠI

U ožujku gotova druga faza

Obišli smo novih 1500 kvadrata šibenskog Veleučilišta: Uz novu knjižnicu, čitaonicu i informatički kabinet studenti će imati i chill out zonu


  P.S./ŠibenikIN Obišli smo novih 1500 kvadrata šibenskog Veleučilišta: Uz novu knjižnicu, čitaonicu i informatički kabinet studenti će imati i chill out zonu
PIŠE N. Medić
04.02.2020, 12:18h

Nova knjižnica, čitaonica, suvremeni informatički kabinet, chill out zona… Sve to imat će na raspolaganju šibenski studenti kada završe radovi na novom, nadograđenom dijelu Veleučilišta u Šibeniku.

 

 

 

Prva faza nadogradnje vrijedna 8 milijuna kuna završena je u siječnju 2018. godine. Druga, vrijedna 12 milijuna kuna,  započela je u lipnju prošle godine, a kako doznajemo od dekana šibenskog Veleučilišta Ljube Runjića sve će biti završeno do 21. ožujka ove godine. Radove na drugoj fazi izvodi tvrtka Tekton. 

- Dobit ćemo novih 1500 metara kvadratnih novog radnog prostora koji će uključivati četiri učionice, informatički kabinet, knjižnici i čitaonicu, prostorije za dekanat sa svim pratećim službama i veliku vijećnicu – kazao nam je Runjić. 

Uz to, studente će zasigurno posebno veseliti chill out zona u ovom dijelu veleučilišta za koju će koncept osmisliti poznati šibenski grafički dizajner Ante Filipović Grčić. 

- Sve ide po planu, a nakon 21. ožujka ostaje jedino opremanje što ćemo završiti do kraja akademske godine. To je takozvana treća faza koja je vrijedna dodatnih tri milijuna kuna, a za nju ćemo se prijaviti na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja – doznajemo od dekana koji nas je proveo novim dijelom Veleučilišta.

Stari i novi dio povezani su zatvorenim visećim mostom koji je prema početnoj ideji trebao cijeli biti ostakljen, no od toga se odustalo zbog uštede. 

U prizemlju je proširen prostor ispred staklenog dijela referade čime je dobiveno više prostora za boravak studenata, a projektom je predviđen i novi lift za invalide. Na prvom katu postojeći dekanat pretvoren je u manje urede, kako bi se oslobodio prostor za budući viseći most koji vodi do nove knjižnice iznad sportske dvorane Osnovne škole Tina Ujevića.

Na drugom katu nadograđen je novi prostor s tri učionice. Najveća će primati gotovo 300 osoba, uz garderobu te tehnički prostor. U produžetku je  još jedna dvorana srednje veličine te novi informatički kabinet.

Na potpuno novom trećem katu bit će dekanat koji će objediniti sve administrativne službe na jednom mjestu te gornji dio velike dvorane. Na krovu se nalaze solarni paneli te dizalica topline, što će smanjiti troškove održavanja.

Riječ je o investiciji koja je isključivo financirana iz sredstava Veleučilišta, a koja je stvorila preduvjete za daljnji razvoj Veleučilišta. Idejni i finalni projekt izradio je arhitektonski studio ARX iz Šibenika. 

Uz nadogradnju zgrade Veleučilišta, dekan najavljuje da će se urediti i parking u dvorištu Veleučilišta budući da sada kronično nedostaje mjesta za parking oko Veleučilišta. 

 

Radovi na VUŠ-u P.S.

POGLEDAJ CIJELU FOTOGALERIJU 33 fotografija

 

 

 

 

Komentari na članak:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala ŠIBENIK.IN. Portal ŠIBENIK.IN zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal ŠIBENIK.IN nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

  PRETHODNI ČLANAK

SLJEDEĆI ČLANAK